Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Cultureel Zomerfestival Voorburg 2023

Cultureel Zomerfestival Voorburg 2023

Het begint langzamerhand een traditie te worden dat Popkoor Focus op de laatste zaterdag van augustus, het showen van hetgeen de lokale kunst- en cultuur aanbieders in hun mars hebben, met een optreden mag omlijsten. Zelf van Haagsche afkomst, maar repeterend met uitzicht op het Voorburgs centrum, mogen we ons toch ook een beetje lokaal noemen en het zien als een thuiswedstrijd. Voor dirigent Rob trouwens de primeur om het koor aan het Voorburgse publiek te presenteren. Na “in the mood” gekomen te zijn door zowel de swingende klanken van de spelende ‘Big Band’ als het opwarmen van de stem “achter de Hema”, aansluitend op de openingswoorden van de wethouder als eerste act het podium op om gedurende drie kwartier een 12-tal nummers ten gehore te brengen.

Opperste concentratie 

Het optreden vond dus niet op ‘prime time’ plaats; desalniettemin behoorlijk wat publiek dat we tijdens het zingen aan ons konden binden, hier en daar mee swingend en zelfs een stel dat een klein dansje waagde. Ook enkele oudgedienden hadden de gelegenheid te baat genomen om weer even het Focus-sfeertje te proeven. Van verschillende kanten ontvingen we na afloop positieve reacties en we kunnen als koor tevreden op dit optreden terugkijken.

Fijn zingen

Voor het koor was het de opmaat naar een drukke herfstperiode waarin we een rondje Den Haag gaan maken; komende week de aftrap van het Haagsche cultuurseizoen met een optreden in het voor kunstliefhebbers iconische Korzo theater, tijdens burendag op bezoek bij onze Scheveningse vrienden voor het altijd drukbezochte “Zingen aan zee festival” (heette voorheen Terug naar de kust) en als kers op de taart staan we in oktober in de Rijswijkse Schouwburg als achtergrondkoor bij de voorstelling “Beyond the Music” met een eerbetoon aan U2!

Oh ja, als u erover nadenkt om ons te komen versterken, op maandag 11 september a.s. organiseert het koor weer een open avond, maar daarover later meer informatie.