Ga naar de inhoud

Over ons

Wie zijn wij?


Popkoor Focus is begin 2011 opgericht en bestaat uit ongeveer 30 leden. Het koor zingt grotendeels versterkt maar heeft ook een aantal a-capella-nummers op het repertoire staan. Kortom, Focus biedt een gezellig en afwisselend optreden onder de inspirerende leiding van dirigent Rob Manthey. 

Ons koor is altijd op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die bereid zijn tijd, talent en energie te steken in het opzetten van een ambitieus popkoor!

Wat doen wij?


Elke maandagavond komen wij bij elkaar om onze gezamenlijke hobby uit te oefenen, namelijk zingen! Wij beginnen altijd met zangoefeningen en aansluitend repeteren we. Ons repertoire varieert van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers.


Voorafgaand en in de pauze van de repetitie is er voldoende tijd om met elkaar, onder het genot van een drankje, een praatje te maken.

Waar oefenen wij?


Onze vaste oefenlocatie is:
Gebouw Marcanto
Groene Zoom 11
2491 EJ Den Haag


Wij oefenen iedere maandagavond van 20.00 -22.00 uur. Soms wordt er met een stemgroep voorafgaand aan de repetitie geoefend.

AAN POPKOOR FOCUS

Veelgestelde vragen

Ik wil jullie boeken voor een optreden. Hoe doe ik dat?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag. Bekijk hier de recensies van onze optredens. Wil je eerst naar ons komen luisteren? Zie onze agenda voor informatie over onze komende optredens.

Hoe vaak treden jullie op?

Wij treden gemiddeld acht keer per jaar op. Dit varieert van optredens tijdens festivals en (kerst)markten tot besloten optredens. Jaarlijks bepalen we tijdens de Algemene Ledenvergadering of we een eigen (kerst)optreden organiseren.

Ik wil meer informatie over jullie repertoire. Waar kan ik die vinden?

Wij hebben een uitgebreid repertoire. Het overgrote deel van onze nummers is hier te vinden.

Ik wil lid worden. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe kan ik mij aanmelden?

Popkoor Focus is altijd op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die bereid zijn tijd, talent en energie te steken in het opzetten van een ambitieus popkoor! De procedure hiervan is te vinden op deze pagina.

Kan ik een keer komen kijken bij een repetitie?

Ja zeker! Stuur een mail naar info@popkoorfocus.nl, je bent van harte welkom! Je kan komen luisteren en indien gewenst meezingen.

Moet ik zangervaring hebben of noten kunnen lezen?

Nee, het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Naast bladmuziek wordt per stemgroep een apart audiobestand van de in te studeren muziek beschikbaar gesteld. Ook is zangervaring niet nodig. Het is wel de bedoeling dat je uiteindelijk tijdens optredens jouw partij uit het hoofd kunt zingen. We treden op zonder bladmuziek.

Hoe ziet een repetitie eruit?

Wij beginnen met zangoefeningen om de stemmen los te maken. Aansluitend repeteren we, waarbij de focus ligt op het studeren en perfectioneren van nummers. In het laatste kwartier zingen wij lekker de bekende nummers door. 

Voorafgaand en tijdens de pauze (halverwege de repetitie) is er voldoende tijd om met elkaar, onder het genot van een drankje, een praatje te maken.

LID WORDEN

Wilt u met ons meedoen?