Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 23 september Scheveningen “Zingen aan zee”

23 september Scheveningen “Zingen aan zee”

Het optreden

Op deze zaterdag per openbaar vervoer terug naar de kust, zoals het jaarlijkse korenfestival tot dit jaar heette. Goede herinneringen aan dit altijd zeer druk bezochte en gezellige festival. Twee optredens van 20 minuten bij de wijkvereniging Scheveningen en in de Bethelkerk, vrijwel aan het begin en vrijwel aan het eind van het festival. De weergoden waren de organisatoren dit jaar niet gunstig gezind, regen dicteerde de dag en vooral voor de buitenoptredende koren erg sneu.

Wijkvereniging Scheveningen met een knus zaaltje dat voelt alsof je in een huiskamer bent. Druk bezocht met de koorleden van het voorgaande koor en buurtbewoners en deze ambiance zorgde voor een ongedwongen samenzijn. Een primeur: dirigent Rob afwezig om elders een koor te leiden en dus mochten we als “zelfsturend team” ons programma afwerken. Gezien de reacties ging dit vrij goed.

Wijkvereniging

Ons eerste optreden in de wijkvereniging

Dan een paar uur wachten voor het tweede optreden. Gelukkig onderbroken door de fotograaf, ingehuurd door de organisatie, om van alle koren enkele PR-foto’s te maken.

De PR-foto

De Bethelkerk, voor het koor een bekende omgeving vanwege twee avondvullende Kerstprogramma’s in het verleden. Grote zaal, mooie entourage, goed gevuld, lekker gezongen en onder de aandachtige toehoorders de oud dirigent die, voor het eerst na zijn afscheid in november 2022, een optreden bijwoonde.

Bethelkerk

Ons tweede optreden in de Bethelkerk

En nu de focus op 21 oktober, op de site al ruimschoots vermeld. Lijkt simpel om even wat nummers te moeten ondersteunen, maar met 5 repetitie-avonden en muziek dat lastige passages kent, een uitdaging! Daarnaast wordt ook het Kerstrepertoire weer afgestoft én zal het optreden in Diligentia met Maartje en Kine op 10 januari 2024 onze aandacht gaan vragen. Kortom, we vervelen ons niet!


Op zaterdag 23 sept 2023 doen wij mee aan Korenfestival ‘Zingen aan zee’. Dit vindt plaats op verschillende plekken rond de Keizerstraat in Scheveningen. Onderstaand onze optredens:

  • 12.40-13.00 uur              Marcelisstraat wijkcentrum Scheveningen
  • 15.30-15.50 uur              Bethelkerk – Scheveningen 

Benieuwd naar waar we nog meer optreden? Bekijk onze agenda.