Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Spotlight festival Den Haag

Spotlight festival Den Haag

Het optreden

Sinds jaar en dag viert Nederland tussen half augustus en half september de opening van het nieuwe cultureel jaar.  De bekendste is uiteraard de “Uitmarkt” in Amsterdam. In Den Haag heeft men dit jaar voor een andere opzet gekozen via het Spotlight Festival. Op zaterdag konden zo’n 30 theaters tijdens de Spotlight Podium Tour de liefhebber een voorproefje bieden van hetgeen ze het komend seizoen in petto hebben. De tour bood ook amateur muziekbeoefenaar de gelegenheid zich te presenteren. Popkoor Focus mocht zich verheugen op een optreden in theater Korzo; ontstaan nadat krakers de leegstaande Corso bioscoop innamen en omtoverden tot een in Haagse kringen geapprecieerd theater.

De ontvangst was professioneel; een eigen ruimte, voorzien van frisdrank en fruit. De “opwarmronde” en de soundcheck vonden plaats in de studio waar het mini-concert werd gegeven. De “opwarmronde” leidde niet alleen tot opgewarmde stembanden; ook de temperatuur zorgde bij de koorleden al heel snel voor menig zweetdruppel.

De Focusruimte

Ademhalingsoefeningen tijdens het opwarmen en inzingen

De geluidsman verstond zijn vak en liet voor zowel publiek als koor de muziek perfect klinken. En het mini-concert van een half uur? Het was prettig om in deze ambiance op te treden en uit de reacties van publiek en dirigent constateerden wij dat we een goede prestatie hadden neergezet.

Klaar voor de start…

…actie!

 
En we mochten ook nog een nieuw lid verwelkomen, die op maandagavond meteen van de combinatie hard werken en een ontspannen/vrolijke sfeer kon proeven. Kortom, een middagje Korzo waar we met dubbel plezier op kunnen terugkijken!

Nu even een paar weken rust; 23 september nemen we deel aan het grootste korenfestival van de regio Den Haag op Scheveningen. Op liefst 7 podia kunt u vanaf 12.00 uur van vele genres koormuziek genieten. Popkoor Focus is al enkele jaren een vaste deelnemer.

Oh ja, u heeft vast ook maandag 11 september a.s. in uw agenda staan. U bent dan van harte welkom tijdens onze open repetitieavond!