Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Popkoor focus treedt op in de show ‘SNEEUWBEESTEN’ van Maartje & Kine

Popkoor focus treedt op in de show ‘SNEEUWBEESTEN’ van Maartje & Kine

Een wervelend midwinterfeest voor de donkere dagen

Maartje & Kine komen naar Den Haag met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Haagse zangkoor Popkoor Focus. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op woensdag 10 januari 2023 te zien in het Diligentia Theater in Den Haag.

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Lokale koren op het podium

Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Over de voorstelling

SNEEUWBEESTEN is een flonkerend feest voor de donkere dagen. Een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar. Het is alweer de zesde voorstelling van het cabaretduo. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over de vorige voorstellingen. Vier sterren bij De Telegraaf: “Een klinkend feest” en zelfs vijf sterren bij Theaterparadijs: “Anderhalf uur puur genieten.” De Theaterkrant schreef: “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.”

Praktische informatie

Sneeuwbeesten in het Diligentie Theater in Den Haag

Datum: Woensdag 10 januari 2024

Adres: Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag

Tijd: 20:15 – 22:00 uur

Ticketshier verkrijgbaar via het theater

Kijk op de website van Maartje & Kine voor overige speeldata en kaartverkoop.