Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » RijnlandRoute Festival ter ere van de opening van deze nieuwe snelweg

RijnlandRoute Festival ter ere van de opening van deze nieuwe snelweg

Zondagochtend; nagenietend over het optreden van gisteren, slinger ik, onder het genot van een bakkie koffie, de laptop aan om even te kijken of er al iets over het festival is geschreven. Hé, Omroep West heeft een nieuws-item, even kijken. De reportage openen en scannen; daar staan we pontificaal in beeld mét een positief onderschrift.

Popkoor Focus maakt optimaal gebruik van de fantastische akoestiek in de tunnel en trakteert het publiek op een sfeervol optreden.

Zo rond 14.00 uur meldde de blauw/witte formatie zich op het zonovergoten festivalterrein om in busjes de weg op te gaan naar de plek dat voor 5 x 12 minuten optreden ons decor zou worden. Een micro-theater van pakweg 10/15 meter lengte, de breedte van de tunnel en met een heus podium, afgeschermd met zwarte gordijnen.

Het duurde wel eventjes, maar het laatste optreden van onze voorgangers betekende het podium op en gereedmaken voor de komst van de 1e stroom bezoekers. De gordijnen open, de muziek aan en los mochten we. En de bezoekers? Zij hadden al een tocht van bijna 2,5 kilometer door de eindeloos lang lijkende tunnel in de benen, onderweg driemaal genietend van een optreden en in de verte het gordijn glorend voor de laatste show. Aangekomen, even wachten tot de groep compleet is, de gordijnen gaan open en dan staat daar een enthousiast koor dat in rap tempo een viertal popsongs ten gehore brengt.

Het was natuurlijk al een unieke belevenis om in de gloednieuwe Corbulotunnel 30 meter onder het oppervlak op te treden, maar de entourage, de wisselwerking met verrassend veel en verrast publiek dat onze bijdragen duidelijk waardeerde met een luid en langdurig applaus maakte deze optredens tot een onvergetelijk feest.

We gaan nu de vakantieperiode in en het eerstvolgende optreden staat gepland op zaterdag 7 september, Spotlight Festival Den Haag; een festival waar we goede herinneringen bewaren aan ons optreden vorig jaar in het Korzo-theater.