Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Coolevent Scheveningen

Coolevent Scheveningen

Het optreden

Optreden bij een festival, in een theater, kerk of verzorgingstehuis is “dagelijkse kost”, maar optreden op een ijsbaan was nog niet voorgekomen. Sinds een aantal jaren staat op het Kurhausplein rond de feestdagen een heuse ijsbaan en wij hadden op 26 november de eer om de schaatsliefhebbers op een concert te trakteren.

De ijsbaan voor het Kurhaus

Even lastig met de muziekkeuze. Voor het Kerstrepertoire te vroeg, maar feit is dat Kerst steeds meer zijn schaduw verder vooruit werpt; dus een compromis, mix uit het “gewone”- en het Kerstrepertoire. Een optreden van 3 x 20 minuten.

Voor velen bracht het weerzien met het ijs herinneringen uit hun recente of meer naar de achtergrond verdrongen jeugd mee, maar lang hiervan genieten, was er niet bij. Kort inzingen en daarna, schuifelend over het ijs naar het podium. Een podium langs de korte zijde van de ijsbaan en misschien 1 á 1,5 meter breed waarop ook de volledige geluidsinstallatie stond. Een zeer compacte, smalle opstelling voor het koor en een dirigent balancerend rond een geluidsbox. Uitzicht op een goed bezette baan waar jong en oud, beginner (schuifelend met een rek) of gevorderde (sierlijk baantjes trekkend) geconcentreerd met rode konen over het ijs voortbewogen.

Zicht vanuit het podium

De omstandigheden tijdens het zingen vergde de uiterste concentratie van de leden, maar we hebben het er goed van afgebracht, gezien het applaus van de omstanders, het duimpje omhoog van een langsrijdende jongen, een meisje dat op onze klanken een dansje op het ijs waagde en ouders die hun krabbelende kinderen met het koor op de achtergrond op de film zetten.

Popkoor Focus in 2 rijen ipv 3

Popkoor Focus met onze herkenbare ‘coole’ jassen aan

Het volgende optreden is op zaterdag 9 december de Royal Christmas Fair. Tot dan!

De Aankondiging

Zondag 26 november: Kerstoptreden bij Cool Event Scheveningen (schaatsbaan Kurhausplein). Wij verzorgen er een drietal optredens. Hieronder de tijden:

  • 16.40-17.00 uur     Optreden 1 
  • 17.30-17.50 uur     Optreden 2
  • 18.10-18.30 uur     Optreden 3