Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opnamedag Popkoor Focus: hard werken, maar ook kippenvel!

Opnamedag Popkoor Focus: hard werken, maar ook kippenvel!

Terwijl de lente zich al veelvuldig van zich laat horen, zijn wij bij Popkoor Focus nog niet helemaal klaar met het winterseizoen. Vandaag, 10 maart, stond de opnamedag gepland. Een dag waarop dertien liedjes op het programma stonden, waaronder vijf kerstnummers.

Daar waar het koor om half 10 ’s ochtends werd verwacht, waren er al een aantal mensen in alle vroegte om 8 uur aan de slag gegaan om onze oefenlocatie Marcanto om te bouwen tot een professionele opnamestudio. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Jan Kisjes (componist, tekstschrijver en producer), de man die een aantal jaren geleden ons stemgeluid ook al registreerde ten behoeve van een uit te brengen CD. Vandaag werden we wederom verwacht, maar nu dan voor het maken van opnames ten behoeve van promotiemateriaal voor mogelijk geïnteresseerden die ons willen boeken en natuurlijk ook voor onszelf.

dav
dav

Vijftig koptelefoons hingen klaar, een tiental microfoons zweefden boven onze hoofden en snoeren, heel veel snoeren nodigden ons uit om deel te nemen aan deze expeditie. Voor sommigen een beproeving, omdat ze al dan niet geplaagd door verkoudheid, kriebelhoest of andere pijntjes toch mee wilden doen. Het was hard werken geblazen: ieder nummer moest minimaal tweemaal worden gezongen en ook diverse passages in de nummers werd gevraagd opnieuw in te zingen. Koptelefoon met de geluidsband op met als gevolg dat je én jezelf én je collega-koorleden nog maar amper kon horen. Een rare gewaarwording, dat zeker!

Om half 11 gingen de opnames van start en rond 16.00 uur stond het laatste nummer op de band. Daar waar het kerstconcert in de kerk in Scheveningen velen al kippenvel bezorgde, kwam dat gevoel vandaag ook weer terug. Wij hebben onze bijdrage nu geleverd en moeten onze nieuwsgierigheid zien te bedwingen tot dirigent Loek van Kersbergen en Jan Kisjes van de opnamestudio het geluidsmateriaal onder de loep nemen en het verfraaien tot een mooi palet aan muzieknummers waar we trots op kunnen zijn en dit uiteraard daarna ook met u als publiek willen gaan delen. In welke vorm dit gaat plaatsvinden, wordt nog over nagedacht. Maar dat het de moeite waard is, dat is één ding wat zeker is!