Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Maartje en Kine’s voorstelling Sneeuwbeesten in het Diligentia

Maartje en Kine’s voorstelling Sneeuwbeesten in het Diligentia

Een koorlid vertelt

Rond 23.00 uur verliet ik Diligentia, verwelkomde de frisse koude lucht en nam afstand van een heerlijk avondje. In gedachte slenterend, haalde een oudere dame me in. “Bent U van het koor?”. “Een verrassend en enig optreden”. Haar bedankend voor het compliment liepen we een paar minuten op, keuvelend over het koorleven. Het slot verraste mij. “Waar is eigenlijk Marcanto?” (de naam van onze oefenruimte). Het compliment was dus niet plichtmatig; ze dus was écht geïnteresseerd geraakt in het koor achter het optreden.

Het optreden

Het heerlijke avondje begon voor ons 5 uur eerder. Verzamelen, omkleden, opwarmronde, de bühne op, kennis maken met Maartje en Kine, de te zingen nummers en bijbehorende choreografie door nemen en zo nodig corrigeren.

Aanwijzingen voor het optreden

En passant deelgenoot worden van een nieuw nummer en onze rol daarin. Geen probleem, zat er snel in. “Oh ja, de verschrikkelijke sneeuwman is ziek, hebben jullie misschien iemand?” Geen probleem, snel werd een collega “in het pak” gehesen.

Even rust en dan naar het balkon om ontspannen van de voorstelling te genieten tot het indirecte signaal langskwam; naar de coulissen, opstellen en wachten tot het feest echt kan beginnen. En een feest was het!

Eerste WO Kerstavond 1914: De Duitsers en Engelsen zingen Stille nacht

Lied over een eenzaam wantje

Lied “We zullen doorgaan”

Slotlied

Afscheid van het publiek genomen, snel naar de galerij op de 1e verdieping, uitkijkend op de foyer en in de startblokken; de dirigent naar zijn stekkie beneden. De foyer vult zich met de eerste theater bezoekers, de muziek zwelt aan, we krijgen het teken en strooien enthousiast de noten van de swingende klassieker “Blue Skies” over het aangenaam verraste publiek uit. 20 Minuten aanvullend entertainment op een magnifiek avondje “Sneeuwbeesten”.

Optreden in de foyer

Op korte termijn staan er geen optredens gepland en kunnen we even op adem komen, genietend van de lekkere chocolade die we van Maartje en Kine hebben gekregen. Bedankt voor het heerlijke avondje!

Groepsfoto

Speciaal gemaakte chocolade