Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Lichtjesavond in Delft

Lichtjesavond in Delft

Vele koorleden hebben hier goede herinneringen aan; op het grote podium staand en zingend voor een marktplein vol publiek. Zelfs een keer met de burgemeester die de lichtjes in de grote kerstboom ontstak.

De Markt in Delft

Deze keer stonden optredens op twee plaatsen op het programma. Een kwartier voor tijd van optreden nr 1 op weg naar het podium op de markt voor de deur van de Nieuwe Kerk. Hè, wat is dat nu? Geen podium te bekennen, wel een door hekken afgebakend gedeelte, voorzien van twee geluidsboxen. Na enig discussie bleek dit écht hét podium te zijn; boxen bestemd voor de muziek, het koor behoefte geen microfoons. Bovendien dachten de weergoden: “ze zijn het gewend en we hebben nog wat over”, en zo kon het gebeuren dat we in de regen staand ons repertoire ten gehore brachten.

Was dit alles? Nee, op hetzelfde moment trok een zangeres in het raam van het stadhuis, op vol vermogen versterkt, ook alle registers open. Gewoon door zingend, trokken we zelfs nog publiek aan dat mee deinde en ons na afloop op een hartelijk applaus trakteerden.

Ons podium tussen de verlichte hekken

Een uurtje rust en daarna naar het Doelenplein voor optreden nr. 2. Een heel gezellig plein met vele terrassen en in het midden onder parasols het stekje voor de artiesten. Omringd door aardig wat publiek gingen we helemaal los wat de nodige waardering opleverde.

Optreden op het Doelenplein

Kortom, een avond met twee gezichten en memorabel genoeg om in de annalen van het koor te worden bijgeschreven.

Dit was tevens ons laatste Kerstoptreden van 2023. Op naar het volgend jaar, wanneer we al meteen serieus aan de bak moeten. Op 10 januari 2024 Diligentia als onderdeel van de show “Sneeuwbeesten” van Maartje en Kine.