Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Jubileumjaar Focus

Jubileumjaar Focus

12,5 jaar Focus; weet je nog….

Voorjaar 2010 hadden Hans, Marja, Karin, Annemiek en Jolanda een mooie droom. Wat zou het fantastisch zijn om een koor op te richten dat net even anders zou zijn; met gemotiveerde leden, met oog voor kwaliteit en met arrangementen die net even anders waren dan de meest gangbare nummers en natuurlijk met een mooie blauwe kleur als uitstraling.

De verjaardagskaart

Een jaar lang waren we druk bezig geweest om te bedenken hoe we het vorm zouden geven en legden tijdens het jaarlijkse evenement Supervoices contact met Loek van Kersbergen. Het “even helpen met opstarten van Focus” werd uiteindelijk een samenwerking van 10 jaar! Op de terugweg uit Nijmegen stonden we gelukkig in de file, zodat we zo’n 40 mogelijke koornamen de revue konden laten passeren. De naam “Focus” was de winnende inzending.

In maart 2011 was het eindelijk zover: we konden starten!

Na een spannende infoavond in de Regentenkamer, startten we een workshop met een drietal nummers (‘We built this city’, ‘Man in the mirror’ en ‘Haven’t met you yet’). De avond werd bezocht door veel bekenden, maar ook door nog totaal onervaren zangers/zangeressen.

Al snel begonnen de aanwezigen zich gelukkig daadwerkelijk in te schrijven als lid. Gerda was ons officiële eerste lid.

Ons Focusavontuur kon beginnen.

Na een paar maanden vonden we, door een gouden tip van Els, een veel fijnere repetitieruimte met veel meer ruimte en de mogelijkheid om rond de repetities ook wat te kunnen drinken.

In november 2011 durfden we het aan om ons eerste optreden te organiseren, zodat we ons harde werken aan onze familieleden en vrienden konden laten horen. Gelukkig reageerde het publiek enthousiast, dus we gingen door!

In die beginperiode hadden we ook met behulp van leden het voor elkaar gekregen om een eigen geluidinstallatie te kunnen aanschaffen, waardoor we ook flexibeler optredens aan konden nemen. Dat leverde soms onvergetelijke situaties op: rijen met leden die apparatuur over de kerstmarkten van Delft en Haarzuilens sjouwden.

De verjaardagstaart

Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder.

Onze droom is inmiddels gevuld met enorm veel verschillende en bijzondere herinneringen: kleine optredens, bruiloften, avondvullende concerten, high-tea-concerten, backstage en hoofdpodium parkpop, Kasteel Wittenburg-optredens, etentjes, gezelligheid, het begrip “Focus-blauw”, kippenvel mooie muziekmomenten, korenfestivals, ontstane vriendschappen, gescout worden voor Korenslag Bollenstreek en met de winst naar huis gaan, het doorstaan van moeilijkere periodes, onverwachte contacten met een Belgisch koor, ons Kika-concert, het uitzoeken van mooie nummers met bijzondere koorarrangementen, zoom-sessies, Kerstconcerten, van weifelende stapjes naar stevigere choreografie, oefenweekenden, een eigen korenfestival op de pier, een flashmob in de Koninklijke Schouwburg, Focus-baby’s, Paradiso, het Paard, Diligentia, onze Spanje-tournee, CD-opnames, een onvergetelijke opnamedag in de Korenstudio, meezingende oud-leden in het publiek, lichtjesavond in Delft voor duizenden mensen.

Kortom; wat hebben we al veel meegemaakt! Op naar nog veel meer mooie momenten en het maken van nog meer mooie herinneringen; op naar de 25 jaar!

Gezamenlijk etentje

PS: Halverwege het jaar 2024 komt er nog een jubileumconcert!