Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » HET ALPHENS KORENFESTIVAL 2024

HET ALPHENS KORENFESTIVAL 2024

Optreden op dit grote festival in Alphen aan den Rijn met maar liefst 10 podia. Zover ik me kan herinneren was dit voor het koor het debuut op dit festival. Twee keer aan de bak; eerst binnen in de bibliotheek en dan op weg naar het plein achter het pand van de alom bekende Hollandse Eenheidsprijzen Markt. Beide keren de kunsten een half uur vertonen. 

De bibliotheek, ruim opgezet en met sfeervolle zitjes gezellig ingericht, maar gaf niet echt een “festivalgevoel”. De toeschouwers beleefden onwetend een dubbele première; het nummer “Morgen wordt fantastisch” ging in uitvoering en is tevens de eerste Nederlandstalige productie dat in het repertoire is opgenomen. 

Optreden in de bibliotheek

Het plein achter de HEMA. Daar aankomend, raak je al snel in stemming door de swingende klanken van de ons voorgaande koren. En als je dan enkele nummers uit ons eigen repertoire hoort, inspireert dat. 

Nog even lachen naar het vogeltje

Ons buiten optreden

Begin juni gaan we eerst een weekendje “op de hei” om het nuttige en het aangename te verenigen en daarna gaan we ondergronds. Ondergronds? Ja, leuk hè. Op 22 juni de Rijnlandroute festival ter gelegenheid van de opening van dit stukje snelweg bij Leiden dat met de Corbulotunnel vrijwel volledig ondergronds ligt. Bezoekers kunnen al wandelend een indruk krijgen van de tunnel en komen dan onderweg 4 podia tegen. Wil je dit meemaken? Helaas, de tunnelwandeling is reeds volgeboekt; dus we zijn doorlopend verzekerd van publiek.