Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Beyond The Music in de Rijswijkse Schouwburg

Beyond The Music in de Rijswijkse Schouwburg

Het optreden

Zaterdagavond 20.00 uur. Aan beide zijden van het toneel staan we tussen de coulissen van de grote zaal. Het adrenalinepeil stijgt per minuut. Als het concert begint, moeten we nog even een paar nummers ons inhouden en dan…..het podium op om achter de band en het orkest plaats te nemen.

In twee groepen verdeeld achter de coulissen

Hier hebben we wekenlang naar uitgekeken en naar toegewerkt. In het eerste gedeelte bij een drietal nummers ondersteuning bieden. Dan pauze: Even rust, eenieder verwerkt op zijn/haar manier het spektakel, neemt een hapje/drankje en prepareert zich voor de 2e ronde. Vier nummers, waaronder één nummer waarbij Focus in hét middelpunt van de belangstelling staat. A capella wordt “Lament” ten gehore gebracht. Een lied met de Keltische tekst “a caoineadh mo chara” wat in het Engels vertaald ‘Cry my friend’ betekent. Na meer dan 2 uur op het podium gestaan te hebben, klinken de slotakkoorden van dit feest en zoeken we moe, maar voldaan onze kleedruimte op.

Het optreden

Vanaf een ander aanzicht

Voor de bezoeker begon het concert om 8 uur ’s avonds, maar het koor was reeds 3 uur eerder in de Rijswijkse Schouwburg aangekomen. Verzamelen, inzingen en wachten tot we op het podium konden kennismaken met band, orkest en dirigent, gezamenlijk de nummers door konden nemen alsmede een finale ‘sound check’ of alle stemsoorten evenwichtig doorkwamen. Vanaf het begin ben je voor de andere deelnemers een mede-artiest en verwachten een professionele opstelling van je om die avond een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Zowel de voorbereiding als het optreden zelf was een bijzondere leerervaring, waardoor je als koor in de toekomst breder inzetbaar bent.

Inzingen in de foyer

We gaan nu niet achterover leunen; de kerstperiode komt eraan en moeten het repertoire nog fijnslijpen. Bovendien starten we de voorbereiding voor 10 januari als we opnieuw het podium mogen betreden tijdens de show “Sneeuwbeesten” van Maartje en Kine in Diligentia. Een optreden van geheel andere orde; van de wereld van U2 naar de wereld van het cabaret, maar daarom niet minder boeiend!