Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 2023 is magisch gestart voor Popkoor Focus in Paradiso

2023 is magisch gestart voor Popkoor Focus in Paradiso

“Driemaal is scheepsrecht” moet het bestuur hebben gedacht toen ze het koor weer inschreef voor de Korendagen in poptempel Paradiso in Amsterdam! Zondagmiddag 15 januari was het de beurt aan ons koor uit Den Haag om ons te laten horen in Amsterdam. Een afgeladen Paradiso was al opgewarmd toen we aankwamen, nu alleen wij nog.

Vlak voor ons optreden vonden we nog ergens een klein halletje waar dirigent Rob Manthey ons met inzingoefeningen klaarstoomde voor onze 15 minutes of fame. Tijd om zenuwachtig te worden was er niet, in rap tempo gingen we na het inzingen door richting de grote zaal van Paradiso om geduldig te wachten op onze beurt. Voor ons trad het koor Revoice uit Noordwijkerhout op en had het publiek al opgewarmd.

Na een wat rommelige opkomst (zijn we nu al aan de beurt?) hadden we vrij snel onze plaatsen ingenomen en werd onze dirigent Rob nog even geïnterviewd door de presentator. Maar….geen tijd te verliezen. Na ons wilden nog 20 koren hun zangkunsten ten gehore brengen.

De grote zaal

We zongen ‘Come Alive’, ‘I want you back’ met veel energie en dat werd overgenomen door de zaal door mee te klappen. Des te groter was de tegenstelling toen we ‘May it be’ a-capella gingen zingen. De zaal was muisstil en onder de indruk van dit hoogstandje van ons. We vervolgenden ons optreden met ‘Crazy little thing’ van Queen, het eveneens jazzy nummer ‘Blue skies’ en als uitsmijter ‘Don’t stop me now’, wederom van Queen. Aan het enthousiasme van het publiek te horen, wilden ze nog niet dat wij gingen stoppen!

Een kort maar krachtig optreden, waarbij we de grote variatie aan zangnummers hebben kunnen laten horen aan de tientallen koren uit heel Nederland, die net als ons de eer hadden om in deze poptempel op te mogen treden.

Afsluiting