Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 19 maart Nolenshaghe en 23 maart de Pier in Scheveningen

19 maart Nolenshaghe en 23 maart de Pier in Scheveningen

Twee optredens binnen één week in een totaal verschillende ambiance, maar desalniettemin voor koor en publiek niet minder waardevol. Nolenshaghe een eigentijdse woonzorglocatie waar ondermeer mensen met niet aangeboren hersenletsel worden verzorgd en zaterdags naar de Pier, een kwakkelende zestiger gebouwd om de dagtoerist met horeca en entertainment te vermaken.

Nolenshaghe

Een locatie waar we voor de coronaperiode al eens eerder waren opgetreden. Een plaats waar je toch even aan het denken wordt gezet; je moet dankbaar zijn dat je deze bewoners een avond ontspanning kunt bieden.

Een optreden zonder dirigent levert altijd extra spanning op, maar de primeur om twee nieuwe nummers voor het eerst publiekelijk ten gehore te brengen, deed er een schepje bovenop.

Het optreden

Een uur zingen met een korte break waarin koor en aanwezigen van een drankje en een lekker hapje werden voorzien en koorleden een gezellig praatje met de inwoners maakten. Na de pauze nog een kleine nieuwigheid; zonder dirigent een nummer a-capella zingen; ging ons best aardig af!

Aan het eind van het concert het applaus, maar de leuke conversatie van onze ‘lady speaker’ met een inwoner bij het aankondigen van de nummers en een medebewoner die zachtjes meezingt en daarbij ritmisch meeklapt, zijn van die kleine dingen die je als koorlid veel voldoening geeft en tevens aantoont dat dergelijke optredens voor eenieder waardevol zijn!

In de kantine

In de kantine 

De Pier

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Popkoor Focus een festival met diverse andere koren. Twee optredens aan het begin en eind van het festival een half uur. Verschil met vorig jaar: tijdens de korte pauze konden leden solo optreden; 2 dames van Focus en één heer van een ander koor durfden dit met succes aan.

Podium met uitzicht

Het podium met uitzicht

Halverwege de Pier naast het “gangpad” een podium en zo kon, behalve de leden van de andere koren, ook het wandelend publiek met de muziek kennis maken. Was de eerste editie al een gezellige ‘happening’; deze editie deed er bepaald niet voor onder! Gedurende de gehele middag was het gezellig druk met niet alleen naar collega luisterende koorleden, maar ook met voorbijgangers, welke verrast zich onder het publiek schaarden en al swingend, dansend en met de mobieltjes in de lucht om thuis te laten zien wat ze tijdens hun bezoekje aan de pier hebben meegemaakt, de muziek en de ambiance te beleven.

Popkoor Focus

Popkoor Alive

Popkoor Pepperoni

Popkoor Rebound

Popkoor Voorburg

Kortom, het bestuur van Popkoor Focus en alle deelnemende koren kunnen terugkijken op een geslaagd festival, hetgeen duidelijk voor een volgende editie vatbaar is. Bedankt allen voor jullie enthousiasme!