Wie zijn wij?

Popkoor Focus is begin 2011 opgericht en bestaat uit ongeveer 30 leden. Het koor zingt grotendeels versterkt maar heeft ook een aantal a-capella-nummers op het repertoire staan. Kortom, Focus biedt een gezellig en afwisselend optreden onder de inspirerende leiding van dirigent Rob Manthey. 

Ons koor is altijd op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die bereid zijn tijd, talent en energie te steken in het opzetten van een ambitieus popkoor! 

 

Wat doen wij?

Elke maandagavond komen wij bij elkaar onze gezamenlijke hobby uit te oefenen, namelijk zingen! Wij beginnen regelmatig met zangoefeningen en aansluitend repeteren we. Ons repertoire varieert van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers.
In de pauze en na afloop van de repetitie is er voldoende tijd om met elkaar, onder het genot van een drankje, een praatje te maken.

In tijden van het Coronavirus (COVID-19)

Wij willen voor iedereen graag een veilige zangplek creƫren, zodat wij nog lang fysiek met elkaar kunnen blijven zingen. De volgende veiligheidsmaatregelen nemen wij hierbij in acht:

  • Een check op een geldige QR-code met ID bij binnenkomst
  • Een goed geventileerde ruimte. De repetitie bestaat uit 2 blokken en tussentijds wordt er minimaal een kwartier extra geventileerd door te luchten.
  • Voldoende afstand van elkaar
  • Her en der staan er ontsmettingsmiddelen
  • Na de repetitie is de bar gesloten

Uiteraard vragen wij de leden ook om zich aan de standaard basisregels te houden, zoals bij klachten thuis blijven, regelmatig handen wassen, etc.

 

Waar oefenen wij?

Onze vaste oefenlocatie is:
Gebouw Marcanto
Groene Zoom 11
2491 EJ Den Haag


Wij oefenen iedere maandagavond van 20.00 -22.00 uur. Soms wordt er met een stemgroep voorafgaand aan de repetitie geoefend.