Koorlid Joyce vertelt:

Het zoemt in de Tasty Comedy. Bij binnenkomst is het meteen duidelijk, hier gaat iets moois gebeuren vandaag. De één een beetje zenuwachtig, de ander druk in de weer met boxen en snoeren. Het doel is duidelijk, dit wordt een heel mooi feestje. Een prachtige afsluiting van ons jubileumjaar en een vrolijke terugblik op 5 (bijna 6) jaar zangplezier.
Mics kUitzicht k

 

VoorbereidingenNa een bakkie koffie beginnen we als één man aan de voorbereiding van onze heerlijke high tea. De één in de rol van volleerd Chef de Cuisine, de ander in de o zo nodige volgstand. Maar dat het een team was, dat kon je vanaf het strand zien. Een groot deel van de koorleden, of chefs – hoe je ze noemen wil -, hebben gebakken alsof hun leven ervan af hing. De ene ging voor de hartige hap, de ander voor zoete gebakjes óf iets lekkers uit de winkel. Allemaal hebben we onze bijdrage geleverd.

 

“Jongens, het is makkelijker om een gebakje te verplaatsen dan een paar microfoons!”, Loek roept de laatste mensen bij elkaar, werk aan de winkel – tijd voor de doorloop. Na de eerste noten was de opluchting voelbaar, het zit wel goed me die akoestiek. Als er nog twijfels waren, dan zijn ook die nu helemaal weggenomen. We gaan ervoor!Repetitie k

 

 

 

 

 

 

 

Na de doorloop wordt er nog een laatste hand gelegd aan de presentatie van onze heerlijke hapjes. Hier een bonbonsje erbij, daar een cakeje weg. Zo moest het maar goed zijn. Om 12 uur staat er een 5-sterren high tea op tafel voor onze gasten.
Tafels kHigh tea k

 

Bij binnenkomst van de gasten zit de sfeer er meteen goed in. De ruimte is feestelijk versierd, de tafels mooi gedekt en het uitzicht magnifiek. Het lijkt wel een levend Panorama Mesdag! Als iedereen zijn plekje gevonden heeft, klinken de eerste tonen van Celebration. Tijdens de lange intro komen alle koorleden feestend binnen. Er is even tijd om met bekenden in het publiek te kletsen. Een gouden greep! Iedereen voelt zich meteen op zijn gemak.
Panorama kCelebrationskoor

 

Na onze spetterende en feestelijke opening zingen we de sterren van de hemel. Loek heeft er alle vertrouwen in en dat straalt hij uit. Het koor neemt het over en het publiek geniet.

We zijn gewaarschuwd, de tweede voorstelling is moeilijker. Na een uur hard doorwerken om alles op te ruimen én de volgende high tea weer op te dienen – maar nu drie keer meer dan de eerste sessie – staan we weer klaar achter het zwarte doek. Net ging het heerlijk, met volle teugen genoten, maar nu moet het weer zo. Of zelfs beter, als het even kan.
Koor optreden k

 

Het begint weer goed; meteen één groot feest. De zaal zit vol enthousiasme. We merken wel dat de concentratie even minder is in het begin. Maar Loek zou Loek niet zijn als hij daar niet iets op wist; “Kssssst Kssssst, hierrrrrr kijken” oei – dat hebben we nog niet eerder gehoord, opletten geblazen. En terecht! De scherpte was terug en de rest van de liedjes klonk mooi als nooit tevoren. Zelfs een korte black-out van de muziek krijgt ons niet uit onze flow.
Loek

 

Tussen de blokken liedjes door praat Karin samen met Loek het concert aan elkaar. Mooi om terug te kijken op die eerste jaren koor. Sommige van onze fans zaten 6 jaar geleden al in Marcanto om – in eerste instantie uit beleefdheid - naar ons te luisteren. Nu hebben ze, als beloning voor hun trouwe support, een heerlijke middag gehad op de Pier. Dat is gaaf.
Karin k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop is het even tijd voor ontspanning. Complimenten worden in ontvangst genomen en ervaringen worden uitgewisseld. Dan slaan we de handen nog even ineen om alles op te ruimen. Een goed einde van een hele goede dag. We gaan moe en tevreden op huis aan.

Ik ben heel trots op Focus dat dit gelukt is. Trots op onze gave dirigent. Trots op de Jimmen van het licht en geluid. Trots op onze superlieve gastvrouwen. Trots op de doorzetters van ons bestuur en trots op al onze betrokken leden. Trots om erbij te zijn en erbij te horen. Bedankt!
Koorcrew k