Koorlid Frans-Luuk vertelt:

Nog geen drie maanden lid van Popkoor Focus samen met Meredith vielen we met onze neus in de boter. Wat bleek? Popkoor Focus had geïnvesteerd in een kerstrepertoire en dat wilde men weten ook! Vol goede moed gingen we aan de slag, want dit betekende zo'n 18 nummers uit ons hoofd leren. De eerst keer dat ik kwam luisteren gingen ze 'inzingen' met Viva la Vida van Coldplay. Ik stond op het punt om weer op te staan en huiswaarts te keren, want het klonk als een huis. Kon ik dat wel aan, zou ik het zo snel onder de knie krijgen? Twijfel alom, maar in de tweede helft werd mij gevraagd gezellig mee te doen. Direct was ik verkocht, want ik had er enorm veel lol in. Er wordt hard gewerkt bij dit koor, serieus gezongen, maar ook veel gelachen.

Lichtjesavond hoofdpodium

Na ruim 2 maanden oefenen kreeg ons kerstrepertoire de vuurdoop op 8 december met het afsluitende concert op de Markt in Delft tijdens Lichtjesavond. Wat een geweldige ervaring was dat. Om 21.15 uur iedereen rustig op het plein. Het koper ensemble van de politie bouwde nog af en wij kwamen het hoofdpodium op. De eerste vrienden en familie verzamelden zich voor ons podium. Toen wij eenmaal begonnen te zingen zag je drommen mensen uit de zijstraten komen en binnen een mum van tijd stond het plein behoorlijk vol. Met nummers als Sister Act, Sing Gloria, Go like Elijah en We are the world werd het een groot feest. Na afloop en vol adrenaline zaten we voldaan aan de gluwein bij een uitbater aan het plein na te genieten.

OptredenIn de twee weken die volgden hadden we een druk repertoire. Op 12 december hadden we ons eerst eigen concert in Lekkerkerk, aangezien de dirigent (Loek van Kersbergen) daar vandaan komt. In een prachtige kerk aan de Lek met fantastische akoestiek speelden we voor het eerst ons volledige repertoire. Waar het op de Markt in Delft uitgelaten was, was het hier wat ingetogener. Spannend was het, want dit publiek had kaarten gekocht. Met name de a capella nummers als Rolling in the Deep en The Christmas Song waren spannend voor ons. Een gastoptreden van het neefje van Loek op piano met het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij maakte de avond compleet.

Binnenoptreden kasteelmet BergetOp 17 december waren we te gast in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar waar Berget Lewis de hoofdact was. Een hele leuke avond waar we zongen op de trappen binnen en buiten het kasteel en waarbij de afterparty met Berget erg gezellig was.

Katwijkop het balkonHet weekend dat volgde bestond uit een optreden bij het popkoorfestival van Pop4Shore in Katwijk en twee optredens in Leiden bij de Kerstmarkt. Eerst mochten we een half uur zingen vanaf het balkon aan de Breestraat in het theater en vervolgens op de Koornbrug bij de kerstmarkt zelf. Een ontzettend gezellige middag en voor mijzelf erg leuk, omdat mijn drie kinderen een keer konden luisteren. Zij hadden de maanden hiervoor mij veel horen repeteren en mijn oudste twee ( 6 en 4 jaar ) zongen sommige liedjes al behoorlijk mee!Optreden op de Koornbrug

 

Als klap op de vuurpijl hadden we nog ons eigen concert op 21 december in de Badkapel in Scheveningen. Een behoorlijke kerk waarvan we ons afvroegen of we die wel gevuld zouden krijgen. Er komen met onze outfit was al een uitdaging. Regen en uitschieters naar windkracht 9 zorgden voor een code geel, maar er zaten toch tussen de 350 en 400 mensen in de kerk. Alle nummers waren goed geoefend, veel opgetreden, dus dat zat inmiddels wel goed. 

KerstconcertKort inzingen, verkleden en eerst genieten van het voorprogramma, een brassband die iedereen alvast goed wakker schudde. Wat volgde was een heerlijk optreden. Genoten heb ik van onze uitvoering van Rolling in the Deep, de solo's van Hans, Francis en Edith en de heerlijke sfeer in het pand. Licht ongemakkelijk voelde ik me bij de aankondiging door Loek dat we nog even een toegift gingen doen met Rock this City. Gelukkig had hij gemeld dat Meredith en ik dit niet kenden, maar het was een feest.

Na drie maanden rest mij niet anders te zeggen dat ik blij ben dat ik bij dit koor zit. Nu snel de kerstliedjes vergeten en de rest van het repertoire instuderen!