Een aantal maanden geleden stelde het bestuur en dirigent voor om een cd op te nemen. Dit voorstel werd met veel enthousiasme door de koorleden ontvangen. Voorwaarde was dat er veel gerepeteerd moest worden.

Op zondag 6 juli was er een extra repetitiedag gepland. De avond er voor speelde Nederland tegen Costa Rica. Het werd een lange wedstrijd maar gelukkig won Nederland.

Om 10.00 uur druppelde de koorleden binnen. Slaperig, bleke gezichten en wat stiller dan gewend. Terwijl er verlangend naar koffie werd uitgekeken kwam Hans binnen. In zijn hand een tas met dozen gebak. Hans was jarig. Onder het genot van een kop koffie en overheerlijk gebak kwam iedereen weer tot leven.

Om 10.45 uur gaf Loek, onze dirigent, het sein te beginnen. Het koor stelde zich op en Jim, onze geluidsman startte de orkestband.

De eerste noten klonken anders dan gewend. De kelen moesten nog warm worden en de akoestiek liet te wensen over. Echter na enige tijd, liep alles gesmeerd en werd er geconcentreerd gezongen en de puntjes op de i gezet.

Na deze repetitiedag was er nog maar één repetitieavond en dan..... was het zover. De dag waarop de CD opname ging plaatsvinden.

Zaterdag 12 juli, de dag waar iedereen naar had uitgekeken en waar zo hard voor was gerepeteerd.

Bij aankomst in onze vertrouwde repetitiegebouw, stonden de schalen met glimmende en gewassen appels op de bar. Na enige tijd was de geluidsinstallatie opgebouwd en was het wachten op de komst van de koorleden.

Het was onze voorzitter die dit keer met een tas met dozen gebak aan kwam. Nee, we zitten niet altijd aan het gebak, dit doen we alleen wanneer er wat te vieren valt. Echter, het toeval wil dat dit meer regelmaat dan uitzondering is. Vandaag waren het tompoucen, met het logo van een CD en microfoon. Zeer toepasselijk.

Inmiddels waren de koorleden gearriveerd. Iedereen was erg enthousiast, gemotiveerd en wilde heel graag met de cd opname beginnen. Maar voordat er met de opname gestart kon worden heette de opnameleider, Jan en Loek iedereen welkom. Na enige uitleg en instructies namen de koorleden hun plaats in en zette hun hoofdtelefoon op. Even wat onwennig, het was immers (voor de meeste koorleden) de eerste keer dat er met een hoofdtelefoon op gezongen moest worden. Nadat alle microfoons waren aangesloten en ingesteld, werd er met de opname gestart.

Al snel bleek dat Jan zijn enthousiasme niet kon verbergen. Nadat een aantal liedjes waren opgenomen zat hij swingend en (playback) zingend achter zijn mengtafel. Hij raakte steeds dieper onder de indruk. Zijn uitspraken waren onder andere, vet, gaaf, geweldig en fantastisch. Ja, het was duidelijk dat hij tevreden was.

De opname van het liedje Skyfall mag als zeer bijzonder worden genoemd. Wat een stemmen, wat een power, wat een muziek. De overgang van de laatste muzikale klanken naar 10 seconden absolute stilte, was zeer bijzonder.

Om 16.30 uur waren de 10 liedjes opgenomen. Na lovende woorden door Jan en Loek werd de opnamedag afgesloten.

Bent u, net als alle koorleden ook zo benieuwd naar het eindresultaat en wilt u graag onze cd bestellen ?
U kunt ons dat laten weten door een berichtje/e-mail te sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.